Sastojci
2 veća avocada
125 ml kisele pavlake ili milerama
pola glavice crnog luka
1 čen belog luka
1 do 2 ljute jalapino paprike
2 do 3 kašike svežeg soka od limete
po ukusu so
Priprema
1.
Iscediti sok od limete i staviti u blender, dodati ljutu jalapino papriku, koju ste očistili od semenki i iseckali na sitnije kockice, sitno iseckan čen belog luka, pola manje glavice crnog luka ili ljutike, koju ste isekli na sitnije kockice i kiselu pavlaku ili mileram i na kraju očišćen avocado.
Sve to samleti zajedno i na kraju dodati soli po ukusu,izmešati.
2.
Sipati u zdelu i ako je potrebno prekriti sa providnom folijom i ostaviti u frižider, ali ne više od 2 do 3 sata.Kasnije može da promeni boju.
Ja bih vam savetovala, ako pravite ovaj dip, sve pripremite i tek na kraju oljuštiti avocado i samleti i poslužiti.
3.
Ovog mladog Australijanca obožavam, volim njegovo posuđe a volim i njegove recepte, ovaj sam prilagodila svom ukusu.
4.
Prijatno!!!!
www.coolinarika.com
Nema komentara:
Objavi komentar