Sastojci
* šalica 250 ml
1 svježi kvasac
1 šalica mlijeka
3 šalice Oštrog brašna Podravka
1 šalica masti
4 žlice šećera
1 jaje
150 g Džema od marelica Podravka
1 Vanilin šećer Dolcela
100 g šećera u prahu
Priprema
1.
Kvasac razmutite u toplom mlijeku i ostavite na toplom.
2.
Umijesite tijesto od brašna, masti, šećera, kvasca i jaja. Tijesto stavite u posudu posutu brašnom, poprskajte uljem i ostavite na toplom da se udupla.
3.
Naraslo tijesto prebacite na radnu površinu i premijesite.
Prerežite tijesto na dva jednaka dijela. Svaki dio razvucite u krug i podijelite u 8 trokuta. Na svaki trokut stavite džem i zavijte kiflice.
4.
Poredajte kiflice u posudu za pečenje premazanu maslacem. Ostavite da odstoje oko 30 minuta na sobnoj temperaturi.
5.
Pecite kiflice na 180°C oko 20 minuta.
Ispečene kiflice posipajte šećerom u prahu u koji ste umiješali vanilin šećer.
/www.coolinarika.com
Nema komentara:
Objavi komentar