Sastojci
2 luka
1 češanj češnjaka
1 žlica maslinovog ulja
450 g zamrznutog špinata
500 g svježeg sira - krem sira
2 žlice maslinovog ulja
1 jaje
3 žumanjka
1 žličica soli
malo papra
3 bjelanjka
100 g pirovog ili pšeničnog brašna
4 tvrdo kuhana jaja
malo nasjeckanog peršina ili vlasca
Priprema
1.
Luk i češnjak prodinstati na malo ulja da uvene. Ohladiti.
Promiješati špinat, sir, ulje, jaje, žumanjke, sol, papar i dodati prodinstani luk. Bjelanjke istući u čvrst snijeg, pažljivo ih sa brašnom umiješati u smjesu.
2.
Smjesu staviti u namašćen i pobrašnjen ovalni kalup promjera 25 x 35 cm. Kalup staviti na rešetku ili lim.
Staviti peći, na donju razinu zagrijane pećnice, na 180°C i peći 15 minuta.
Jaja prepoloviti, poredati na zapečenu smjesu i peći oko 20 minuta na istoj temperaturi.
3.
Posuti nasjeckanim vlascem ili peršinom i toplo servirati.
Posluživanje
Radila sam ga dva puta po pola doze. Prvi put sa smrznutim špinatom a drugi put sa svježim, obarenim i izmiksanim. Ukusniji je sa špinatom iz vrta moje prijateljice. ;)
www.coolinarika.com
Nema komentara:
Objavi komentar