subota, 22. travnja 2017.

Sladoled od čokolade

Sastojci
150 gr. šećera ili 60 gr. stevije
2 dcl. mleka




2 dcl. slatke pavlake
75 gr. čokolade za kuvanje
vaniin aroma
1 jaje apsolutno sveže
Priprema
1.
Na pari istopite čokoladu sa delom mleka i vanilin ukusom. Ostavite da se prohladi.
2.



Umutiti jaje sa šećerom dok se šećer ne istopi.
 Kako se u ovom receptu jaja tehnički ne obrađuju od izuzetne je važnosti da se koriste apsolutno sveža jaja.
3.
Dodati ostatak mleka i sve dalje mutiti da se masa ujednači.
4.
Na kraju dodati otopljenu čokoladu i nastaviti sa mućenjem dok se pobovo sva masa ne sjedini.
5.
Ovako pripremljenu masu staviti u aparat za sladoled.
6.
Ako nemate aparat za sladoled stavite masu u friz na jedno sat vremena da se malo stegne, potom je izvadite i mutite miserom.
7.
Postupak ponavljajte 3 puta. Na taj način vam se neće stvarati kristtalići, već će vam sladoled biti lep i kremast prilikom upotrebe.
Prijatno vam bilo,
www.coolinarika.com

Nema komentara:

Objavi komentar