subota, 8. travnja 2017.

Paprike na kajmaku

Sastojci

– 6-8 paprika, zavisi od veličine
– malo maslaca, ulja ili kajmaka za prženje
– 2-3 ili 10 čenova belog luka, ko kako voli
– 100 – 150 g kajmaka, može pavlaka ako nema kajmaka
– 3-4 jaja
– soli, bibera po ukusu




Priprema

Rernu zagrejati na 180*C.

Paprike očistiti, iseći i propržiti na malo masnoće dok ne omekšaju. Za ovo može poslužiti i kašika kajmaka.




Posoliti i pobiberiti po ukusu pa dodati ispasirani beli luk.

Posudu za pečenje podmazati ako treba pa u nju usuti papriku. Odozgo rasporediti kajmak ili pavlaku. Razbiti jedno po jedno jaje u šoljicu pa sipati polako preko paprike. Malo posoliti i jaja.

Peći u zagrejanoj rerni dok jaja ne budu pečena.

izvor:najbolji reecpti

Nema komentara:

Objavi komentar