subota, 8. travnja 2017.

Brza muss čokoladna torta




Sastojci
Biskvit (kalup 24):
2 jaja
20 g šećera u prahu
30 g Šećera ( kristal)
20 g glatkog brašna
15 g kakaa u prahu
1 žličica praška za pecivo Docela
20 ml ulja
ribana korica naranče



Pemaz:
50 g oraha
10 ml ruma,1 žlica vode
2 -3 žlice đema marelica
Krema:
180 g čokolade (100 g tamne čokolade 60% kakaa,80 g milke noisete)
100 ml vrhnja za kuhanje
prstohvat soli
1 žumanjak
1 bjelanjak,prstohvat soli
10 g šećera
300 ml vrhnja za šlag mliječno 33%
ribana korica naranče
5 g vanilia burbon šećer u prahu



Priprema
1.
Za biskvit odvojite bjelanjke od žumanjaka.
Bjelanjke istucite sa prstohvatom soli i kad pobjele počnite dodavati kristal šećer.
Istucite čvrst snijeg.
Žumanjke tucite sa šećerom u prahu dok ne udvostruče volumen.
U tankom mlazu uz miksanje dodajite ulje.
Naribajte koricu naranče,dodajte prosijano brašno sa praškom za pecivo i kakaom.
Povežite smjesu i polako dodajite snijeg od bjelanaka u smjesu.
Prvo lagano miješajte mikserom a kasnije ostatak umiješajte sa špatulom..
Stavite peći na 180C -20-25 min.
Pećeno izvaditi iz kalupa i odstraniti pek papir pa zamotati u čistu krpu i tako ostaviti do slaganja torte.
2.
Za premaz isjeckajte orahe dodajte đem od marelice i rum.
Pomiješajte smjesu pa lagano premažite po biskvitu.
3.
Za muss kremu topite čokoladu+prstohvat soli u vrhnju za kuhanje.
Maknite sa vatre i dodajte sa pjenjačom lagano umućeni žumanjak.
Uljevajte u čokoladu uz stalno miješanje pjenjačom.
Vratite na laganu vatru i kuhajte uz stalno miješanje oko 2 minute.
Sklonite sa vatre.
U topljenu čokoladu naribajte koricu naranče.
Bjelanjak sa soli i šećerom stavite u posudu na paru i lagano miješajte pjenjačom dok se šećer ne otopi.
Preselite u posudu za miksanje i tucite na najače dok ne dobijete čvrsti snijeg i bjelanjci na dodir budu hladni.
Dodajite sa špatulom u par navrata tučeni snijeg u čokoladu.
U uskoj visokoj posudi tucite vrhnje za šlag sa vanilin šećerom..
Dodajte tučeni šlag u čokoladu u par navrata.
Miješajte lagano sa špatulom dok se smjesa ne poveže.
4.
Slaganje torte:na pladanj za serviranje stavite biskvit i premažite sa predhodno napravljenim premazom.
Tortu slažite u obruču.
Sad dodajte pripremljenu muss kremu i stavite na hlađenje.
Kad se krema stisne posipajte tortu sa čokoladom u prahu ili neskvik prahom.
www.coolinarika.com

Nema komentara:

Objavi komentar