ponedjeljak, 5. veljače 2018.

Sirova kakao torta s maslacem od kikirikija


Sastojci
PODLOGA
70g badema
40g kikirikija
60g datulja bez koštica
2 žlice vode
KAKAO KREMA
235ml vode
190g indijskih oraščića, prethodno natopljenih
125g homemade maslaca od kikirikija
90ml agavinog sirupa
1 žličica vanilija ekstrakta
50g kakaa
120ml kokosovog ulja
DODATAK
cca 50g homemade maslaca od kikirikija
Priprema
1.
Pripremite kalup promjera 16-18cm. Po želji obložite dno papirom za pečenje. U blenderu prvo na sitno izmiksajte bademe i kikiriki, a zatim im dodajte datulje te vodu i miksajte dok se smjesa ne poveže, komadići i dalje trebaju biti vidljivi, a smjesa ''ljepljiva''. Utisnite smjesu u kalup, zagladite ju žlicom, pa je stavite u zamrzivač dok pripremate kremu.

2.
Indijske oraščiće natopite u vreloj vodi oko 3-4 minute kako bi malo omekšali. Ocijedite ih i prolijte vodu. Nakon toga u blender dodajte hladnu vodu, indijske oraščiće, maslac od kikirikija, vanilija ekstrakt i agavin sirup pa sve miksajte dok ne dobijete glatku smjesu. Otopite kokosovo ulje pa ga zajedno s kakaom dodajte u smjesu te sve još malo izmiksajte kako bi se povezalo. Prebacite smjesu u kalup pa špatulom poravnajte površinu torte. Žličicom nekoliko puta uzmite malu količinu maslaca od kikirikija. Maslac rasporedite po površini torte na način da napravite ''točkice'' na njoj. Uz pomoć veće čačkalice ili štapića smjesu lagano prošarajte po cijeloj površini torte. Tortu stavite na hlađenje u zamrzivač minimalno 5 sati, a najbolje preko noći. Nakon toga stavite ju u hladnjak barem 2 sata prije serviranja.
coolinarika.com

Nema komentara:

Objavi komentar