ponedjeljak, 5. veljače 2018.

Šareni karnevalski pohanci


Sastojci 
4 pileća fileta
sol,papar
100g krušnih mrvica/prezli
1/2žličice Origano sušeni Podravka
1 jaje
1žlica Glatkog brašna Podravka
Karmevalski umak:
3žlice maslinovo ulja/možda i malo više
1 celer/grančica
1 manji poriluk
1 češanj češnjaka
sol,papar
1 mnja ljuta paprika/opcionalno ili obična
200g graška Podravka (smrznuti)
300ml povrtnog temeljca
1žlica Koncentrata rajčice Podravka
1žlica svježeg lišća peršina (nasjeckanog)
Priprema
1.


Operite i osušite pileće filete.Lagano ih premažete maslinovim uljem, posolite i poparite te prospite origanom.Nasjeckate svo povrće na sitne kockice.Grašak stavite u zdjelicu sa strane.Uzmite teflon tavu ili onu sa neprijanjućim dnom, zagrijete u tavi dvije- tri žlice ulja.Pohance napravite klasično prvo pileće filete stavite u brašno/maknete ostatak/onda u jaje, na kraju u prezlu/mrvice/.Prepržite na zagrijanom ulju sa obje strane da dobiju finu boju.Izvadite iz na kuhinjski papir pustite da se ocijede od viška masnoće/ako želite laganiji obrok stavite sve pohance na lim na koji ste prije toga stavili papir za pečenje i lagano ga premazati uljem pecite u zagrijanoj pećnici po 10 minuta sa svake strane u ovisnosti o debljini fileta/
U istoj tavi , izvadite višak masnoće, dodate maslinovo ulje. kad se zagrije dodati svo povrće /osom graška/ dinstati kao za sofrito dok sve ne uvene i fino se zaprži.Dodati koncentrat rajčice i temeljac, grašak, pustiti da sve krčka par minuta, vratiti pohance, nastaviti kuhati 10-tak minuta na srednjoj vatri.Dodati sitno nasjeckani peršin.
Servirati toplo uz umak , možete imati i neki prilog tipa krumpir ili rižu, ali meni je najfinije uz komad preprženog kruha sa maslinovim uljem .Uživajte!
coolinarika.com

Nema komentara:

Objavi komentar