nedjelja, 4. veljače 2018.

RAFAELO TORTA ZA 15 MINUTA BEZ PEČENJA


Potrebni sastojci
keks - 2 i 1/2 kutije, mlečnog ili sa maslacem
sveže mleko - 150 ml ( za potapanje keksa)
KREM
maslac - 125 g
bela čokolada - 200 g
kisela pavlaka - 400 g



slatka pavlaka - 200 l
kora limuna - kora od 1/2 limuna
vanila - 1 kesica
kokos - 100 g
* merne jedinice
Video recept

Način pripreme
Istopimo maslac i čokoladu. Kad se ohlade u njih dodajemo kiselu pavlaku. Dodaje se kašikom i meša pažljivo, da se ne rastopi.
Umutimo slatku pavlaku mikserom sve dok ne postane gusta. Dodajemo i nju u drugu pavlaku. Na kraju dodajemo izrendanu koru limuna, vanilu i kokos.
Mešamo.



Svaki keks potapamo za jedan sekund u mleko.
Dno kalupa mažemo tankim slojem krema. Najbolje je da kalup može da se otvara sa strane.
Vlažan keks ređamo preko namazanog dna kalupa. Mazemo krem i ređamo keks. Završavamo sa kremom.
Torta se ostavlja u frizideru na 12 sati.
Prilikom vađenja prolazimo nožem po ivicama kalupa da ga radvojimo od torte. Posipamo kokosom odozgo i sa strane. Možete je ukrasiti parčicima čokoladice Baunti ili Rafaelom.
Brzo, lako i ukusno!

Nema komentara:

Objavi komentar