subota, 3. veljače 2018.

NEBESKE KOCKE



SASTOJCI
Kora
3 jaja
150 gr šećera
8 kašika ulja
8 kašika tople vode
1 kašika kakaoa
150 gr brašna
1/2 kesice praška za pecivo

Fil od malina
600 gr malina ( ja koristim zamrznute)
200 gr šećera
1 dcl vode
3 kašike gustina
2 kesice od 9 gr želatina
10 kašika vode

Fil
1 litar mleka
200 gr šećera
1 kesica vanilin šećera



3 kesive pudinga od vanile
1 kašika gustina
200 gr šlaga u prahu
2 dcl mleka

Potrebno još
2 dcl čokoladnog mleka
250 gr četvortastog keksa prelivenog čokoladom sa jedne strane ( koristim Zlatni pek preliven sa čokoladom)
2 dcl mleka

Za preliv kolača
200 gr čokolade
6 kašika ulja

PRIPREMA
Umutiti 3 belanca, dodati 150 gr šećera, dodati 3 žumanca jedno po jedno muteći mikserom. U masu dodati ulje, brašno, kakao i prašak za pecivo. Sve dobro umutiti pa dodati 8 kašika tople vode. Masu staviti u pleh veličine 25×35 i peći na 180 stepeni. Pečenu koru još toplu preliti sa 2 dl čokoladnog mleka.

Fil od malina
U posudu staviti maline i šećer, kuvati dok se šećer ne istopi pa dodati umućen gustin sa vodom i još par minuta prokuvati i dodati 2 kesice želatina potopljena u 10 kašika vode i ostavljena da



nabubri. Mešati par minuta da se želatin istopi i ostaviti da se hladi i fil kad bude mlak preliti preko kore. (kolač filujemo u plehu u kojem pečemo koru).

Fil
Umutiti 3 pudinga od vanile, 1 kašiku gustina, 1 vanilin šećer i 2 dcl mleka, dodamo u prokuvano 8 dl mleka sa 200 g šećera. Kuvati i kad se skuva dobro ohladiti. Umutiti 200 g šlaga sa 2 dl mleka i dodati u hladan puding. Jednu polovinu ovog fila stavimo na maline, pa red keksa, (čokoladni deo keksa okrenut na gore) potapan u mleko onom stranom bez čokolade, pa drugi deo fila.

Kolač prelijemo sa čokoladnom glazurom: Istopiti 200 g čokolade sa 6 kašika ulja i preliti kolač.
coolinarika.com

Nema komentara:

Objavi komentar