ponedjeljak, 1. kolovoza 2016.
OSVJEZAVAJUCI VOCNI KUGLOF
Kuglof od polukuhanog tijesta ,vrlo sočan i aromatičan .
Sastojci 4 osobe
Sastojci/detaljne mjere u receptu :
320g brašna/glatko
1 vanilija puding
260g svježeg sira/20% mm
120 maslaca
2žličice sode bikarbone /pecivni prašak
2žlice kakaa u prahu Dolcela
2 paketa vanilija šećera
150g + 4 žlice šećera
300ml +100ml mlijeka
2 žlice finog đema od marelice
par komada marelica
Priprema
1.
Napravite nadjev od svježeg sira.:
zagrijete mlijeko/100ml da bude mlako ,prelite u zdjelu za miješanje dodate svježi sir ,vanilija puding ,1 vanilija šećer,4 žlice šećera ,pomiješate da se dobro poveže./odložite do korištenja.
Napravite tijesto:
u lonac stavite ostatak mlijeka/300ml dodate maslac ,šećer/150g i vanilija šećer ,pustite da se sve dobro zagrije i da se maslac skroz rastopi ,mlijeko će biti skoro ključavo.U drugu zdjelu pomiješate brašno sa sodom bikarbonom ,podlijete sve kuhanim mlijekom s maslacem.miješate par minuta mikserom do ne dobijete finu povezanu smjesu.
2.
Odvojite 1/3 tijesta pa u njega zamutite kakaa u prahu .Odložite. Dobro zamastite kalup za kuglof i pospete ga brašnom.Ogulite i očistite marelice/možete koristili i konzervirane/prepolovite ih ,pustite da se kratko ocijede.
Slažite kuglof:Na dno kuglofa stavite polovinu tijesta /bijelog ,na njega stavite cijelo kakao tijesto ,poslažete polovice marelica ,prelijete sirnim umakom i ostatkom bijelog tijesta.
3.
Zagrijete pećnicu na 180C /pecite kuglof 1 h Provjerite dugim drvenim ražnjicem dali je kuglof gotov.
4.
.Zagrijete u lončiću đem od marelice dok ne postane relativno tekući.Premažete cijeli kuglof bogatom đermom prospite listićima svježe mente .Pustite da se ohladi đem.
Narežete ohlađeni kuglof uz svježu kavicu ili čaj.
Izvor: coolinarika.com
Pretplati se na:
Objavi komentare (Atom)
Nema komentara:
Objavi komentar