SASTOJCI
kora(sastojci za jednu koru)
• 6 belanaca
• 100gr.secera
• 50gr.mlevenih oraha
• 50gr.mlevenih lesnika
• 2 rebra cokolade
fil I
• 18 zumanaca
• 250gr.secera
• 1l.mleka
• 3 pudinga od jagode
• 250gr.margarina
• 100gr.prah secera
• 100 ml.slatke pavlake
• 2 milka cokolade od jagode
fil II
• 400ml.slatke pavlake
• par kapi arome od jagode
PRIPREMA
Za koru
dobro umutiti belanca sa secerom.Zatim dodati mlevene orahe i lesnik,rendanu cokoladu,pa polako sjediniti smesu sa kasikom i izliti u pleh(35×25)oblozen papirom za pecenje.Peci koru na 180C 20min.Na isti nacin napraviti jos dve kore.
Za fil I
staviti 8dcl.mleka da provri sa secerom,a sa ostatkom mleka(2dcl.)razmutiti zumanca i prah za puding.Ovu smesu skuvati u vrijuce mleko.Kada se prohladi,sjediniti sa prethodno izmucenim margarinom i prah secerom.Posebno umutiti 1dcl.slatke pavlake,pa dodati i nju.Milka cokoladu izrendati na krupno rende,pa sve polako sjediniti.
Za fil II
umutiti slatku pavlaku sa par kapi arome od jagode pa filovati tortu.
Redjati
kora,fil I,fil II,kora…pa celu tortu premazati sa ostatkom fila II.
Izvor: http://www.coolinarika.com/
Nema komentara:
Objavi komentar