ponedjeljak, 29. kolovoza 2016.
BRZA BOSANSKA PITA...TRADICIONALNI RECEPT KOJI SE ČUVA OD ZABORAVA
Toliko jednostavna, a tako ukusna da prosto ne smete da propustite a da bar ne probate
Sastojci
1 manja jufka
2 komada svježeg sira
2 komada jaja
1 čaša pavlake/kajmaka
50 g kukuruznog brašna
50 g maslaca
1 paket prašaka za pecivo
1 jaje za ukrašavanje
50 g griza
Priprema
1.
zakuhati jednu manju jufku (možete iskoristiti krajeve koje ste sjekli kod neke druge pite)
2.
sir posoliti i izmješati ,dodati jaja kajmak . a zatim i kukuruzno brašno i prašak za pecivo i sve to izmiješati
3.
jufku razvaljati pomastiti i ostaviti par minuta, a onda je razvući
4.
pomašćenu tepsiju podvući pod jufku
5.
staviti punjenje i lijepo ga rasporediti
6.
krajeve jufke prebacivati preko punjenja, premazati otopljenim maslacem i jednom kašikom kajmaka
7.
ukrasiti jajetom
Posluživanje
Može se dodati i griz.I to pola količine kukuruznog brašna zamjeniti njime!Bude jako fino
Pretplati se na:
Objavi komentare (Atom)
Nema komentara:
Objavi komentar