Odličan tart, koji vam može da posluži kao predjelo, ili lagani ručak.
Sastojci 4 osobe
100 g + 1 kašika otopljenog putera
4 čena belog luka
1 puna kašika sitnije sečenog peršuna
150 g izrendane mozzarella sir
4 do 5 paradajza šljivara
50 g feta sir
malo soli
250 g tankih kora
Priprema
1.
Očistiti i pasirati beli luk i sitnije iseckati peršun.
Puter otopiti pa pomešati sve zajedno.
Koru staviti na pek papir i svaku koru premazati sa mešavinom putera i belog luka i tako stavljati svaku sledeću koru preko i to isto uraditi, dok imate kora.
U mom pakovanju je bilo 18 kora, ja sam stavila 9 i ako stavite i više kora, ništa neće pokvariti, jedino može da se desi da nemate dovoljno putera za premazivanje.
2.
Kad sre završili sa premazivanjem kora, preko posuti izrendanu mozzarellu, ali ostavite okolo oko 4 do 5cm ivice bez da ih pospete sirom.
Preko sira naređati,isečen na kolutove, paradajz šljivar ( on je najbolji jer nema puno tečnosti u njemu ) i vrlo blago posoliti sa prstohvatom soli.
3.
Podići prazne ivice preko paradajza i premazati i njih ali samo sa puterom ( potrebno vam je 1 ekstra kašika putera ) i staviti da se peče u prethodno zagrejanoj rerni na 190°C samo desetak minuta.
4.
Posle 10 minuta, izvaditi pitu iz rerne, posuti sa izmrvljenom fetom i vratiti nazad u rernu i peći još desetak minuta ili, dok vam ne porumeni.
5.
Pitu ohladiti, iseći i poslužiti je toplu.
6.
Prijatno!!!
Posluživanje
U mojim receptima ima još jedan recept za tart sa paradajzom, taj je pravljen sa lisnatim testom…trenutno žurim, ali ću večeras naći taj recept pa ću vam ga prikačiti ovde, da izaberete koji više volite.
Izvor: coolinarika.com
Nema komentara:
Objavi komentar