ponedjeljak, 29. kolovoza 2016.

HADŽI – ZULFIN MOSTARSKI PIRJAN! JEDAN OD NAJBOLJIH RECEPATA

SASTOJCI
8 komada pileceg mesa, batci i dobatci
5 vecih krumpira
1 veca glavica, sitno sjeckanog luka
1 tikvica, nasjeckana na kockice
2 paradajza, takodjer sjeckana
100 gr masla ili maslaca
150 ml rize
sol, biber, crvena paprika

voda za podlijevanje

PRIPREMA
1.
Sjeckano povrce pomijesajte,dodajte rizu i zacinite solju, biberom i crvenom paprikom.
Rasporedite u pleh ili tepsiju i podlijte s vrlo malo vode
Vodu dodavajte postepeo, da vam ne bi bilo prerijetko.
2.
Na povrce poslozite pilece meso ili bilo koje drugo, koje ste pripremili i na svaki komad dodajte kockicu masla.
3.

Pecite na temperaturi oko 180 stupnjeva uz povremeno dodavanje vode. Jelo ne smije plivati u vodi, u protivnom ce se pretvoriti u kasu.(vjerujte, isprobano 😉
Pred kraj pojacajte temperaturu da meso lijepo porumeni 😉

Posluživanje
Ovo je neka nasa “prijateljska” inacica Hercegovackog pirjana, koji se najcesce sprema sa govedinom.
Mozete dodavati povrce koje vam je dostupno i koje volite.
Ako ne volite luk, a sumnjam da ima i takvih, slobodno izbacite 😉

http://www.coolinarika.com/

Nema komentara:

Objavi komentar