nedjelja, 28. kolovoza 2016.

HRSKAVE PILEĆE TORTILE




Još jedan način kako iskoristiti višak pilećeg mesa iz supe, ili, ako imate preostalo meso od jučerašnjeg ručka, upotrebite ga za ovo jelo.

SASTOJCI
6 do 8 tortille
oko 400 g pečenog pilećeg mesa
100 g pečenog kukuruza
75 g izrendanog žutog čedar ( cheddar ) sira
75 g izrendanog gouda sira
3 do 4 struka sitno iseckanog mladog luka
3 do 4 čena pasiranog belog luka
1 puna kašika sitno iseckanog peršuna
100 g gustog grčkog jogurta
2 male sitno iseckane ljute papričice
so, biber i pola kašičice mlevenog kumina


 


Za prilog od avokada:
2 zrela avokada
sok od limete
1 puna kašičica sitno iseckanog korijandera
2 pune kašike gustog grčkog jogurta
so, biber i malo tučene crvene paprike




i još:
50 ml ulja
2 čena pasiranog belog luka
1 kašičica suvog italijanskog začina ( origano, majčina dušica,bosiljak, ruzmarin )

PRIPREMA
1. Pileće meso sitno iseckati ili iskidati na manje parčiće i staviti u veću zdelu.
Dodati izrendane obe vrste sira, so, biber, kumin, sitno iseckan mladi luk, ispečen kukuruz ( ako ga nemate, stavite svež ili zamrznut kukuruz u suv teflonski tiganj i pržiti dok ne porumeni, povremeno promešajte ) dodati sitno iseckan beli luk,sitno iseckan peršun, sitno iseckane male ljute papričice i na kraju dodati gusti jogurt i sve dobro izmešati, probati da li je potrebno još bibera i soli.
U mali tiganj sipati 50 ml ulja, dodati dva čena pasiranog luka i pržiti samo 1 minut, da zamiriše, skloniti sa vatre i ostaviti oko 5 minuta da ulje poprimi ukus belog luka.

2. Staviti tortilu na radnu površinu i preko nje, pri dnu staviti dve pune kašike mase od piletine.
Zaviti u rolnice i deo gde se tortila završava staviti na dno.

 
3. Pekač ili pleh, prekriti sa pek papirom i naređati zavijene tortile.
Ovako zavijene rolnice premazati sa aromatičnim uljem od belog luka, posuti sa mešavinom suvog začina i peći oko 10 minuta, u prethodno zagrejanoj rerni na 200°C.

4. Okrenuti rolnice, premazati i taj deo sa aromatičnim uljem i peći još 5 minuta ili dok ne porumene.

5. Dok se tortile peku, napraviti umak / prilog od avokada.
Sitno iseckati mladi luk i korijander.
Avokado preseći na pola i onda iseći meso na kockice i malom kašikom izvaditi iz korice.
Dodati limetin sok, biber, so i gusti grčki jogurt, izmešati i sipati u zdelicu.

6. Pečene tortile poslužiti sa umakom / prilogom od avokada a ako hoćete može samo i obična zelena salata ili salata po vašem izboru.

Prijatno!!!!!

Izvor: coolinarika.com

Nema komentara:

Objavi komentar