Ako ste za nešto kremasto,fino a da se ne peče i brzo je gotovo-onda je ovo desert za vas…Ja sam ga radila s turskim keksom(a može i s petit keksima ili piškotama)…
SASTOJCI
6 osoba
30 dag turskog keksa(piškota,petit keksa..)
2 m. žinstant kave
4 v.ž likera od slatkoga vrhnja(kave ili sl.)
5 dag čokolade za kuhanje
10 dag šećera u prahu
5 dl slatkoga vrhnja
1 želatina fix ili kremfix
7 dag listića badema
1 m.žarome vanilije
oko 5 dag bijele čokolade
PRIPREMA
Za kremu izmiksajte slatko vrhnje s želatinom fix i šećerom u prahu pa ga podijelite na pola.
U polovicu dodajte otopljenu tamnu čokoladu a u polovicu listiće badema i aromu badema.
Instant kavu otopite u vrućoj vodi,pa dodajte liker od slatkoga vrhnja,kave ili bilo koji koji vam odgovara(može i rum,ili bez…)U to ćete umakati kekse.
Obložite duboku posudu(oko 1l) prozirnom folijom.Posipajte šećerom.Na dno stavite red turskih keksi umočenih u kavu(može i piškote,ili petit kekse)Prekrijte polovicom tamne kreme,pa opet red keksi,slijedi polovica bijele kreme.
Tako ponovno-meni došlo 2 reda s bijelom i 2 s tamnom kremom.Malo bijele kreme ostaviti za ukras.Završite s redom keksi,zamotajte foliju i stavite par sati u frižider.Tad pažljivo odmotajte i istresite naopako na pladanj,premažite ostatkom kreme .
Po vrhu naribajte bijelu čokoladu za ukras.Poslužite ohlađenu…
http://www.coolinarika.com/
Nema komentara:
Objavi komentar