subota, 27. kolovoza 2016.

MILKA TORTA TOLIKO NJEŽNA I UKUSNA DA SE KORICE JEDVA OSJETE



Sastojci
Kora
15 belanaca
30 kasika kristal secera
15 kasika mlevene plazme
15 kasika mlevenih oraha
prasak za pecivo 1/2kesice
Fil

15 zumanaca
200 gr kristal secera
1/2 l mleka
5 kasika gustina
5 kasika kristal secera
2 pakovanja margarina ili maslaca
100gr bele milka cokolade
100 gr crne milka cokolade
150gr seckanih oraha
150 gr mlevene plazme
3 kesice slag pjene

Priprema
1.
kora- Ulupati 15 belanaca. dodati 30 kasika secera i mutiti, zatim 15 kasika plazme, 15 kasika oraha i prasak za pecivo.
Podmazati pravougaoni pleh i peci oko 40 minuta na 200C.
Zatim koru izruciti iz pleha, sacekati da se ohladi i koncem iseci na dva dela kroz sredinu, a zatim to uzduzno podeliti na pola, dobiju se cetiri kore, za pravougaounu usku tortu.

2.
Fil- Skuvati na pari prethodno umucena zumanca sa 200 gr secera.
Posebno skuvati 1/2 l mleka sa 5 kasika gustina i 5 kasika secera(kuva se kao puding). Umutiti 2 margarina ili maslaca(sta vise volite).
Hladne delove fila sjediniti sa margarinom i dodati 100 gr iseckane i bele i crne cokolade, 150 gr iseckanih oraha i 150gr mlevene plazme.
Nafilovati kore i gore ukrasiti slagom.

Nema komentara:

Objavi komentar