srijeda, 31. kolovoza 2016.

OVO JE JEDNO SAVRSENSTVO ZA MENE,JEDAN PRONALAZAK OD KOGA SE TESKO ODVAJAM..DAVNO NISAM JELA NESTO OVAAAKO DOBRO



Sastojci
za koru
5 belanaca
5kasika secera
5kasika brasna
1/2kasikice sode bikarbone
1kasika kakaa u prahu Dolcela
za preivanje kore

2dl mleka
1 kesica kapucina sa cokoladom
za fil
500ml mleka
5 zumanaca
7kasika secera
4kesice kapucina od cokolade ili vanile
1 Pudinga vanilin Dolcela
1 zelatin 10g kesica
5kasika vode za zelatin
500ml slake pavlake
kakao za posipanje po kolacu

Priprema
1.
Za koru:
Potreban vam je kalup velicine 30cm x 20 cm cetvrtast dubok.
Umutite belanca sa secerom.
U posebnu posudu dodajte brasno,sodu bikarbonu i kakao ,promesajte i dodajte umucenim belancima,lagano sve sjedinite silikonskom spatulom.
Na dno kalupa stavite pek papir izlijte masu,poravnajte i pecite u prethodno zagrejanoj rerni na 180 stepeni oko 15 minuta,dok fino ne porumeni.
Kada je kora gotova,prevrnite na zicu .

Mleko pomesajte sa kapucinom i odma zalijte koru.
2.
Za fil:
Stavite u serpu 400ml mleka sa secerom da prokuva.
Umutite zumanca,dodajte ostatak mleka,kapucino izrucite iz kesica i puding,sve sjedinite pa dodajte mleku i skuvajte gusti fil.
Zelatin pomesajte sa vodom pa kad nabubri dodajte gotovom vrucem filu i promesajte,ostavite na sobnoj temperaturi da se hladi.
3.
Kada se fil ohladio,umutite slatku pavlaku,dodajte joj fil i mutite na srednjoj brzini da se lepo sjedini i ujednaci.
Koru stavite u kalup,preko sipajte fil i poravnajte,stavite u zamrzivac na hladjenje 2 sata,posle skinite obruc i stavite u frizider a odgore pospite kakaom i secite na kocke.

Nema komentara:

Objavi komentar