ponedjeljak, 5. veljače 2018.

Supa od sirove cvekle sa jogurtom


Sastojci
200 ml. čvrstog jogurta
160 gr. jabuke ocistene, oljustene i na kockice secene
160 gr. cvekle, oljustena i secena na kocke
1/2 chen belog luka
1 kasicica mljevenog kumina
pstohvat soli i crnog bibera
1 kasika jabucnog octa
1 kasicica Meda cvjetnog Podravka
Kopar i Med Jogurt
50 ml. čvrstog jogurta
1 kasicica Meda cvjetnog Podravka
3 kasicice svezeg kopra
Priprema
1.
Jabuku i jogurt stavite u blender ili multipraktik, dodajte 100 ml. vode i za kratko blendirajte. Dodajte ostale sastojke osim ulje i blendirajte malo duze da se dobije sto glatkija smesa. Procedite kroz cediljku i stavite u frizider da se hladi.

2.
U manju posudicu pomesajte jogurt, med i kopar. Ostavite na stranu do serviranja.

3.
U svakom tanjiru sipajte po jednu kutljacu od supe, u sredini stavite  kasiku od jogurta sa koprom, nakapite nekoliko kapi maslinovog ulja i posluzite.

Bila sam jako skepticna da ce se mojima svideti ova supa ali su me iznenadili. Kad sam ocedila supu i videla da nije bas puno pomislila sam da je greska u stampanju recepta i da ne moze biti dovoljno za 4 osobe ali kad sam pocela da jedem uvidela sam da od ove supe ne mogu da pojedem  pun tanjir.

Ne bih napisala recept da se supa nije toliko svidela mom sinu koji je inace jako izbirljiv.
coolinarika.com

Nema komentara:

Objavi komentar