ponedjeljak, 5. veljače 2018.
Kolač u čaši
Sastojci
2 šolje ovsenih pahuljica
1 šolja Kokosovog brašna Dolcela
malo vanilin extrakta
3-4 kašičice javorovog sirupa
2 kašičice kokosovog putera
300 gr nemasnog sira
1 šoljica espreso kafe
kakao za posipanje
Priprema
1.
U činiji pomešajte ovsene pahuljuce sa kokosom, dodajte vanilu, kokosov puter i 2 kašičice javorovog sirupa i sve dobro promešajte.
2.
Na pleh za rernu stavite papir za pečenje i rasporedite smesu u jednom sloju.
3.
Pecite u zagrejanoj rerni dok ne potamni i ne postane hrskavo. Izvadite iz rerne i ohladite.
4.
Kada se smesa ohladila, skuvajte jači espreso.
5.
Pomešajte nemasni sir sa ostatkom javorovog sirupa.
6.
U čašu na dno stavite prvo red pahuljica, zalijte malo espreso kafom, red sira sa javorovim sirupom i tako sve još jednom. Tako napunite i drugu čašu.
Na vrh pospite kakao.
Do služenja držite u frižideru.
Pretplati se na:
Objavi komentare (Atom)
Nema komentara:
Objavi komentar