Sastojci
Biskvit:
100 g glatkog brašna
40 g kakaa u prahu
2 žličice Prašak za pecivo Docela
1 jaje
80 ml ulja
70 g šećera
100 g jogurta dukatos okus kolač,limun-med
2 žličice nescafe choko
125 ml kipuće vode
naribana korica naranče
prstohvat soli
Biskvit 2:
90 g brašna+ 2 žličice Prašak za pecivo Docela
30 g Kakaa u prahu Dolcela
1 jaje
60 ml ulja
60 g šećera
90 g kiselog vrhnja
90 ml kipuće vode+1 žličica nescafe choko
naribana korica naranče
Dio sa izmrvljenim biskvitom:
400 g izmrvljenog biskvita
50 g maslaca
200 ml soka naranče
100 g Džema marelica Podravka
10 ml ruma
Bazni dio Kreme:
600 ml soka od naranče TO
1 Puding vanilija Dolcela
30 g gustina+ 2 limun šećera
Tamna krema:
300 g bazne kreme
70 g tamne čokolade sa komadičima naranče
100 ml vrhnja za šlag mliječno 33%+10 g šećera u prahu
Svijetla krema:
300 g bazne kreme
50 g maslaca
100 ml vrhnja za šlag mliječno 33%+10 g šećera u prahu
Priprema
1.
Za biskvit prosijte i pomiješajte suhe sastojke osim nescafea u jednoj posudi.
U drugoj posudi razmutite pjenjačom sve mokre sastojke osim vode.
Dodajte mokre u suhe i sjedinite smjesu lagano miksajući dok se smjesa ne poveže.
U vrućoj vodi razmutite nescafe i u tankom mlazu uz stalno miješanje mikserom dodajte u smjesu.
Stavite peći u okrugli kalup 24 cm na temperaturi od 180C -20 min.
2.
Za biskvit broj dva isti je postupak izrade i vrijeme pečenja kao i kod prvog.
Ohlađeni biskvit izmrviti i u njega dodati rastopljeni maslac sok od naranče,rum i đem od marelice.
Miješati najbolje vilicom dok se sastojci ne povežu.
3.
Za bazni dio kreme u soku od naranče zakuati smjesu razmućenog gustina i praška za puding.
Uzmete malo soka od naranče od ukupne količine razmutite prašak i gustin i ulijete u sok na vatri.
Miješati dok se ne zgusne.
Podijeliti na dva jednaka dijela i u jedan dio dodati odmah čokoladu izlomljenu na kockice.
4.
Tamna krema.Kad se dio bazne kreme u koju ste umiješali čokoladu ohladi dodajte tučeno vrhnje za šlag. Vrhnje za šlag izmiksate sa šećerom u uskoj posudi i dodajte u kremu lagano miješajući sa špatulom dok se šlag ne poveže.
5.
Svijetla krema.U bazni ohlađeni dio dodajte maslac koji ste predhodno izmiksali sa šećerom u prahu.
Povežite mikserom.
U uskoj posudi izmiksajte vrhnje za šlag i špatulom povežite u kremu uz lagano miješanje.
6.
Slaganje torte .Slažite tortu u kalupu.
Na dno kalupa stavite prvi biskvit koji malo navlažite sa sokom od naranče i rumom.
Kad upije sok premažite sa đemom od marelice i premažite dio sa izmrvljenim biskvitom.
Na izmrvljeni dio stavite tamnu kremu.
Kad se krema malo stisne u hladnjaku premažite sa svijetlom kremom.
Kad se torta stisne izvadite iz kalupa i premažite cijelu tortu sa šlagom.
Ja sam ostavila malo svijetle kreme i izradila ružice.
Možete i koristiti ganash od bijele čokolade za ukras.
Ganash iziksate i pravite ružice na torti.
izvor:slatki kolaci
Nema komentara:
Objavi komentar