srijeda, 31. svibnja 2017.

STARINSKA ČOKOLADNA TORTA.



Torta iz starih dobrih vremena. Jednostavna, brza i ukusna.

SASTOJCI
• 4 jaja
• 175 gr.kristal šećera
• 4 kašike hladne vode
• 100 gr.brašna
• 100 gr.gustina


 
• 3 kašike kakaa
• ½ prašak za pecivo

fil
• 1/2 l mleka
• 1 puding od čokolade
• 6 kašika šećera
• 200 gr.čokolade
• 250 gr.margarina
još
• marmeladaod kajsije ili šipka
• rum

PRIPREMA
jaja ,šećer i vodu umutiti u penastu smesu mikserom, brašno, gustin, kakao i prašak za pecivo izmešati na suvo i polako dodavati u jaja i šećer i pažljivo mešati dodati u okrugli kalup prečnika 26


 
cm, peći na laganoj temperaturi i kad se ohladi preseći vodoravno na tri lista.
Skuvati puding, dok je još vruć dodati čokoladu u puding da se istopi i kad se sve dobro ohladi, dodati margarin.
Svaku koru poprskati s rumom, premazati sa marmeladom i filom i ređati jednu na drugu.
coolinarika.com

Nema komentara:

Objavi komentar