ponedjeljak, 29. svibnja 2017.
NAKON OVOG RECEPT TIKVICE ĆETE VOLJETI JOŠ VIŠE : FANTASTIČAN RUČAK ZA SAMO 20 MINUTA: ZAPEČENE TIKVICE RECEPT:
Sastojci:
3 tikvice (malo veće, ne baš one najmanje)
2 žlice maslonovog ulja
3 mlada luka
1 manja vezica bosiljka
150 g naribanog sita (edamer, ementaler …)
2 jaja
100 ml vrhnja za kuhanje
2 režnja češnjaka
malo muškatnog oraščića
sol, papar
po želji peršin, vlasac
2 žlice parmezana
Priprema
Zagrijte pećnicu na 200°C. Tikvice, operite, osušite i narežite na tanje ploškice. Posolite.
Narežite mladi luk, nasjeckajte bosiljak i naribajte sir. Ako su tikvice pustile vodu, malo ih ocijedite i onda pomiješajte sa lukom, bosiljkom i sirom. Posudu za pečenje premažite sa one 2 žlice ulja pa u njoj rasporedite pripremljene tikvice. Izmutite jaja, umiješajte vrhnje, nasjeckani češnjak, malo posolite i popaprite te dodajte malo naribanog muškatnog oraščića. Prelijte preko tikvica. Pecite u pećnici nekih 15-tak minuta pa onda pospite parmezanom i dopecite još nekih 5 minuta da dobijete rumenu boju.
Posluživanje:
Poslužite toplo kao samostalno jelo ili kao prilog. Umijesto tikvica mogu se na isti način spremiti i patlidžani .
izvor:mala kuhinja veliki zitak
Pretplati se na:
Objavi komentare (Atom)
Nema komentara:
Objavi komentar