srijeda, 31. svibnja 2017.

Kako se riješiti buđave vlage sa zidova?


Ovo je rješenje za vaš problem! Buđ sa zidova kao rukom odnesena!


  Buđ od vlage u vašem domu nije samo estetski problem, već prijeti da bude izvor mnogih bolesti i zdravstevih problema. Ipak, nije nerješiva situacija.


  Skoro u svakom domu postoji buđ. Mi ćemo vas uputiti kako da prepoznate plesan i kako da eliminišete male infiltracije, kao i one velike koje su izmakle kontroli.

Plesni su dio prirodnog okruženja. Na otvorenom, uloga buđi jeste da uništi trule organske materije, kao što je opalo lišće i trula stabla drveća, ali u zatvorenom prostoru buđ je potpuno nepoželjna. Plesni koje postoje u vazduhu nevidljive su golim okom i plutaju po spoljašnjem i unutrašnjem vazduhu. Kada pronađu vlažno mjesto, one se nastanjuju i razvijaju. Postoje mnoge vrste buđi, ali ni jedna se neće razviti bez vlage ili vode.

Jedan od najvažnijih razloga zašto buđ ne treba da postoji u vašem životnom prostoru jeste njihova mogućnost da izazovu razne zdravstvene probleme. Plesni proizvode alergene, supstance koje mogu izazvati alergijske reakcije, iritacije i, u nekim slučajevima, potencijalno toksične supstance (mikotoksine). Alergijske reakcije obuhvataju simptome tipa groznice, kijanje, curenje nosa, crvene oči i osip (dermatitis). Alerijske reakcije su veoma česte, a mogu biti neposredne ili odložene. Plesni također mogu izazvati napade astme, a može doći i do iritacije pluća ili drugih respiratornih organa.

Kao što smo već spomenuli, buđ se razvija na mjestima gdje ima puno vlage.

Kako prepoznati buđ?

Your ads will be inserted here by

Easy Plugin for AdSense.

Please go to the plugin admin page to
Paste your ad code OR
Suppress this ad slot.

Prepoznat ćete je po ustajalom mirisu i tamnoj boji, obično crnoj, braon, žutoj ili zeleno-plavoj. Najčešće se razvija u kupatilu, podrumskim zidovima, drvenim površinama, vlažnim uglovima, pa i u tepisima. Buđ se veoma brzo razmnožava, a intenzitet postojanja buđi zavisi od način na koji grijete i provjetravate kuću, znatno mogu da pogoršaju situaciju.

Kako nastaje buđ?

Ukoliko je vlažnost vazduha u prostoriji iznad 60 ili 65 posto, uz temperaturu od 20 stepeni, dolazi do “znojenja” hladnih zidova i kvašenje zaklonjenih uglova. U ljepilu ispod tapeta ili u zidnim bojama nastaje idealno hranilište za buđ. Pravilno provjetravanje je jedini lijek protiv takvog razvoja situacije, a svijež sobni vazduh trajno zagrijan do 20 stepeni spriječit će pojavu gljivičnih kolonija.

Kako biste spriječili ovu situaciju, predlažemo vam kako da bezbjedno održavate svijež zrak u vašem domu, a da zaobuđete pojavu buđi u ćoškovima. Ma kako oštra bila zima, unutrašnje strane zidova ne smiju se nikad ohladiti ispod 16° C.

Najopasnije je ukoliko vršite trajno provjetravanje, što je zapravo stalno odškrinut prozor. Na taj način iz stana nestaje gotovo sva toplina, a unutrašnje površine zidova i pod ispred prozhom od deset minuta. Što je promaha jača, provjetravanje može biti kraće, jer je najvažnije u što kraćem roku izmjeniti što više zraka. Ako pri kuhanju ili tuširanju nastaje puno pare, treba je odmah provjetriti kako se voda ne bi nakupljala u površinskoj strukturi zidova. Jer, bez vode nema ni buđi.

Ukoliko se i pored ovih preporuka u vašem domu stvara buđ, mi vam preporučujemo zaista najdelotvornije sredstvo koje će učiniti da buđ nestane u najbržem mogućem roku.

Ukoliko je neku od prostorija u vašem domu zahvatila buđ, sve što treba da uradite jeste da očistite slojeve zida koji su zahvaćeni i nanesete dva sloja Steracryl Inhibiting Matt-a.To je akrilna boja za zidove protiv buđi koja sadrži fungicide.

Idealno i za zidove i za plafone, sa mat završnim efektom. Dva sloja pomenutog proizvoda učiniće da buđ bude kao rukom odnesena. Boja za zidove protiv buđi idealna je za prostorije koje imaju visok nivo pare i kondenzacije, kao i za prostorije bez prozora i ventilacije.

Nema komentara:

Objavi komentar