Sastojci
1 kg piletine
2 kom pečene crvene paprike
2 glavice crvenog luka
2 čehna bijelog luka
1 manji tetrapak paradajz sosa
1 kašikica Dimljene crvene paprike Podravka
so ,biber ,vegeta
svježeg lišća peršina (nasjeckanog)
vlasca
ulje
4 kašike Riže okruglo zrno Podravka
Priprema
1.
Piletinu oprati , posušiti i isjeći na manje komade .
U šerpi zagrijati ulje pa pržiti meso da se zarumeni.
Luk nasjeckati ,i dodati mesu pa smanjiti vatru .
2.
Paprike ispeći na ringli ili u rerni ,ostaviti ih da se malo ohlade u plastičnoj kesi.
Oguliti ih i očistiti od sjemenki pa narezati na sitno i dodati piletini .
Promiješati jelo u šerpi i ostaviti da se dinsta na laganoj vatri.
3.
U jelo dodati paradajz sos ,začine i jedan dl vode .Poklopiti neka kuha 10 minuta.
Rižu oprati i rasporediti između mesa , opet poklopiti i kuhati do kraja .Ako treba dodati još malo mlake vode.
Jelo na kraju završiti sa svježim peršunom i vlascem.
Posluživanje
Poslužiti sa zelenom salatom ili već kako volite…
izvor:slatki koalci
Nema komentara:
Objavi komentar