petak, 24. veljače 2017.

PORTUGALSKI KUKURUZNI HLJEB



Sastojci
2 šolje brašna

  1 šolja kukuruznog brašna
1 šolja vode
½ šolje mlijeka




2 kašike maslinovog ulja
1 kašika meda
1 kašičica soli
1 kesica kvasca

Način pripreme
Kukuruzno brašno pomiješajte sa mlakim mlijekom i vodom pa ostavite da odstoji 10-ak minuta.
Dodajte kvasac, ulje, med i ostatak brašna pa umijesite glatko tijesto.
 
Ostavite da stoji sat vremena pa premijesite.
Oblikujte hljeb i stavite u tepsiju pa ga ostavite da odstoji dok se rerna ugrije.
Stavite hljeb u rernu zagrijanu na 230 stepeni, pecite 5 minuta pa smanjite temperaturu na 200.
Pecite još 25 minuta pa prekrijte krpom i ostavite da se ohladi.

Nema komentara:

Objavi komentar