Sastojci
Podloga
150 g mlevenog keksa
50 g mlevenih pečenih lešnika
1 kašika Nutelle ili Linolade nougat
80 ml mleka
Krema od sira
500 g svežeg neslanog sira*
Samo 4 dana i zglobovi vas više nikad neće boljetiSamo 4 dana i zglobovi vas više nikad neće boljeti Ljekari su šokirani! Čak i najteži slučaj istrošenih zglobova se može izliječitiLjekari su šokirani! Čak i najteži slučaj istrošenih zglobova se može izliječiti Samo 4 dana i zglobovi vas više nikad neće boljetiSamo 4 dana i zglobovi vas više nikad neće boljeti Imam 40 a izgledam kao da imam 20 godina! Vidjela sam ovaj recept u show-u...Imam 40 a izgledam kao da imam 20 godina! Vidjela sam ovaj recept u show-u...
Evropski način pomlađivanja. Minus 15 godina sa kremom od...Evropski način pomlađivanja. Minus 15 godina sa kremom od... Saznajte istinu. Zašto 68-godišnjakinje izgledaju bolje nego sa 3o godina…Saznajte istinu. Zašto 68-godišnjakinje izgledaju bolje nego sa 3o godina… Zapamtite! Istrošeni zglobovi se mogu izliječiti za 3 dana! Za vaša koljena...Zapamtite! Istrošeni zglobovi se mogu izliječiti za 3 dana! Za vaša koljena... “Mast” uništava psorijazu u 3 nanošenja! Dokazan stari metod“Mast” uništava psorijazu u 3 nanošenja! Dokazan stari metod
250 ml slatke pavlake
1 puna kašika tečnog meda
8 g mlevenog želatina
Nougat krema
125 g čokolade Milka Noisette**
1 dl kisele pavlake(vrhnja)
+
po želji mleveni pečeni lešnici za posipanje
Priprema
Podloga
1.
Pečene lešnike možete samleti u mlinu za orahe ili ih ustniti na krupnije komadiće u najlon vrećici pomoću oklagije. Po ukusu.
2.
Tacnu na kojoj ćete služiti tortu obložiti pek papirom. Postaviti obruč za torte prečnika 20 cm.
3.
Sve sastojke preneti u dublju posudu i promešati rukom. Dobiće se kompaktna masa koja se ne mrvi, a nije gnjecava. Ako se masa mrvi dodati još mleka, a ako je gnjecava dodati još keksa.
4.
Rukom utisnuti masu po dnu kalupa. Poravnati (vidi napomene u ovom receptu). Prekriti celofanom da se ne suši dok se priprema krema od sira.
Krema od sira
1.
Preliti želatin sa 6 kašika vode i ostaviti da bubri 5 minuta.
2.
Sir, med i tečnu slatku pavlaku, kratko izmešati mikserom da se svi sastojci sjedine.
3.
Nabubreli želatin otopiti na najslabijoj vatri, dodati 4 kašike smese od sira, zagrevati uz neprestano mešanje dok se ne dobije tečna glatka masa.
4.
Tečnu masu sa želatinom uliti u tankom mlazu u smesu od sira uz mešanje mikserom i mutiti mikserom još minut da se svi sastojci spoje.
5
.
Odmah naneti preko podloge od keksa, poravnati i ostaviti u frižideru, dok se priprema nougat krema.
Nougat krema
1.
Čokoladu otopiti na pari ili u mikrotalasnoj pećnici (ja je topim u mikrotalasnoj pećnici).
2.
Dodati kašiku kisele pavlake uz energično mešanje. Masa će početi da se zgušnjava. Dodavati ostatak kisele pavlake kašiku po kašiku uz energično mešanje. Sa svakom narednom dodatom kašikom pavlake masa će postajati ređa. Ako je smesa pregusta za izlivanje, kratko je zagrejati na pari ili u mikrotalasnoj pećnici.
3.
Odmah preliti preko kreme od sira.
4.
Ako volite intenzivniji ukus lešnika, preko nougat kreme odmah posuti mlevene pečene lešnike.
5.
Ostaviti preko noći (najmanje 6 sati) u frižideru.
Tankim, dugačkim nožem proći između torte i obruča. Ukloniti obruč.
6.
Napomene u vezi dekoracije
Za tortu sa slike, naneta je krema od sira preko podloge od keksa, ostavljena je preko noći da se stegne, uklonjen je obruč, pa je cela premazana nougat kremom. Špatulom su pravljeni “talasi” odmah po nanošenju glazure. Torta je nakon ukrašavanja hlađena svega pola sata i servirana.
Nema komentara:
Objavi komentar