utorak, 28. veljače 2017.

Tikvice punjene sirom i jajima

Sastojci

– 4 tikvice
– 3 čajne kašikice putera
– 1 manja glavica sitno isjeckanog luka
– 3 češna isjeckanog bijelog luka
– 3 jaja (ulupana)
– 1/2 šolje izmrvljenog feta ili drugog bijelog sira
– 3/4 šolje izribanog žutog sira (gauda, švajcarac, ementaler itd)
– 2 supene kašike isjeckanog peršuna
– 1/2 supene kašike brašna
– so i biber po ukusu
– aleva paprika u prahu za dekoraciju





Način pripreme

Prepolovite tikvice po duini i kašikom izvucite sredinu koju isjeckate i pomiješate sa lukom i bijelim lukom.

Isjeckanu sredinu tikvice, luk, i bijeli luk, propržiti na puteru dok ne omekšaju.

Kad se malo ohladi, izmješajte sa brašnom, sirom, peršunom i ulupanim jajima.

Ovom masom napunite tikvice i pospite po vrhu sa malo aleve paprika.

Pecite u rerni na 190 stepeni oko 30 minuta ili dok masa kojom ste napunili tikvice ne očvrsne.



izvor:najbolji recepti

Nema komentara:

Objavi komentar