utorak, 28. veljače 2017.

LILI-VANILI



Evo još jedanog recepta u kolekciji mojih recepata s jagodama. ovo su jagode s kremom od vanilije….ledeni, medeni desert!




SASTOJCI
Biskvit
3 bjelanjka
3 jušne žlice šećera
3 jušne žlice brašna

Nadjev od jagoda
1/2 kg očišćenih i izgnječenih jagoda
3-4 žlice šećera (ovisi koliko slatko volite i koliko su jagode slatke)
2 dcl vode ili soka od jagode
2 vrećice preljeva za torte crvenog (ako nemate može i običan)

Krema
1/2 litre mlijeka
3 žumanjka
2 cijela jaja
1 vrećica vanilin šećera

2 vrhom pune jušne žlice brašna
3 jušne žlice šećera
2 ml (jedna ampulica Dr.Oetkera) arome vanilije
1/2 (125 gr) margarina ili maslaca

Za ukrašavanje
po potrebi slatko vrhnje za šlag
jagode za ukras

PRIPREMA
Bjelanjke mikserom istucite u čvrsti snijeg, dodajte postupno šećer i dobro izradite, a na kraju kuhačom umiješajte brašno.

U namašćen i pobrašnjen pleh veličine 20×30 cm rasporedite smjesu od bjelanjaka i pecite 10-tak minuta u zagrijanoj pećnici na 180 C.

Izvadite iz pećnnice i ohladite.Biskvit ne vadite iz pleha!

Jagode izgnječite (ne mora biti jako sitno), pomiješajte sa šećerom i zatim im dodajte preljev za torte koji ste razmutili u 2 dcl vode. Stavite na vatru dok smjesa ne zakipi. Maknite s vatre, ostavite koju minutu i zatim prelijte preko ohlađenog biskvita.Ostavite da se potpuno stisne i ohladi.

Jaja, žumanjke, šećer i vanilin šećer dobro izradite i zatim dodajte brašno.Smjesu ulijte u kipuće



mlijeko i kuhajte dok se ne zgusne.

Maknite kremu s vatre i umiješajte aromu vanilije. U vruće dodajte izrezani margarin i dobro izradite mikserom.

Ohlađenu kremu premažite preko nadjeva od jagoda i ostavite par sati na hladnom da se dobro ohladi.

Hladno ukrasite tučenim slatkim vrhnjem i cijelim jagodama
coolinarika.com

Nema komentara:

Objavi komentar