ponedjeljak, 27. veljače 2017.

PALAČINKE A LA PIZZA. RUČAK NA BRZINU!

Dok se peku mirišu na pizzu! Probala sam ih na rođendanu jedne fine i drage gospođe i od tada ih često radim za ručak uz neku laganu juhu, jer su veoma sitne :)




Sastojci
Smjesa za palačinke
· 3 kom. jaja
· 1 žličica soli – ne na vrh
· 40 dag. oštrog brašna
· 5 dl. mlijeka
· 2.5 dl. mineralne vode
· 1 većica parmezana

Nadjev(za 10-12 palačinki)
· 30 dag. sira Gauda ili Podravec
· 2 kom. jaja



· 2 dl. kiselog vrhnja
· po izboru peršinovog lista,
· papra ,
· soli
· po izboru nasjeckane šunkerice za pizzu

Preljev:
· 1 glavica crvenog luka
· 3 kom. svježe rajčice ili po izboru rajčice iz konzerve uz malo dodatka kečapa
· po izboru origano,
· peršin
· malo ulja za pirjanje

Priprema
napravite smjesu za palačinke i na kraju umiješate vrećicu parmezana
ispecite ih! (dobijete 10 -12 palačinka , ovisi o veličini tavice )
nadjev
izmješajte jaja sa vrhnjem i do dajte naribanog sira kojeg volite , oprezno solite , paprite i do dajte peršunovog lišća
ja sam ovaj puta dodala sjeckane šunkerice za pizzu u par palačinki
na svaku palačinku stavite



žlicu nadjeva , te ih zarolajte i stavite u odgovaraju ću tepsiju.

preljev
sitno nasjeckajte luk i pirjajte ga na malo masnoće te do dajte na sjeckane rajčice . Ja nisam imala pa sam dodala po prilici pasirane iz konzerve uz dodatak kečapa
začinite začinima i prelijte preko palačinki
zapecite ih na 180 C oko 20-ak min.

Posluživanje
Palačinke su vrlo ukusne i za sitne, te ih možete poslužiti uz laganu juhicu te sve poslužiti kao glavni obrok !

Napomena:
Smjesu za palačinke možete napraviti po vašem omiljenom receptu , samo na kraju kraju umiješate vrećicu parmezana .
Za preljev također možete po vlastitom izboru dodati češanj češnjaka i malo bijelog vina :)
za zaposlene žene:
Palačinke možete napraviti i jedan dan ranije , možete ih i nadjenuti i sutradan dok se zagrije pećnica , napravite preljev i samo ih za pečete :)
coolinarika.com

Nema komentara:

Objavi komentar