Ovo je definitivno kolač koji je idealan za napraviti kada vam se doista jako žuri pojesti nešto slatko, a najbolje od svega je to što se ne peče i za njegovu pripremu dakle nećete trebati ni pećnicu ni mikser.
Potrebno:
500 ml mlijeka
500 ml vrhnja za šlag
12 žlica gustina (cca 110g)
1 vanilin šećer
PROVIDNA FOLIJA može pomoći u borbi protiv PSORIJAZE. Odličan metod. VidiPROVIDNA FOLIJA može pomoći u borbi protiv PSORIJAZE. Odličan metod. Vidi Svaki dan se hiljade ljudi riješi bolova u zglobovima! Ponuda traje samo 2 sata!Svaki dan se hiljade ljudi riješi bolova u zglobovima! Ponuda traje samo 2 sata! 1 oblog + 2 dana = ZDRAVA KOLJENA1 oblog + 2 dana = ZDRAVA KOLJENA Imam 40 a izgledam kao da imam 20 godina! Vidjela sam ovaj recept u show-u...Imam 40 a izgledam kao da imam 20 godina! Vidjela sam ovaj recept u show-u...
Samo 4 dana i zglobovi vas više nikad neće boljetiSamo 4 dana i zglobovi vas više nikad neće boljeti Evropski način pomlađivanja. Minus 15 godina sa kremom od...Evropski način pomlađivanja. Minus 15 godina sa kremom od... Saznajte istinu. Zašto 68-godišnjakinje izgledaju bolje nego sa 3o godina…Saznajte istinu. Zašto 68-godišnjakinje izgledaju bolje nego sa 3o godina… “Mast” uništava psorijazu u 3 nanošenja! Dokazan stari metod“Mast” uništava psorijazu u 3 nanošenja! Dokazan stari metod
10 dag čokolade za kuhanje
10 dag bijele čokolade
4 žlice šećera
kutija piškota ili manje pakiranje pettit keksa u varijanti za tortu ili kolač
Priprema:
Pomiješati mlijeko i vrhnje za šlag pa od te količine oduzeti oko 2 dl za pomiješati sa gustinom i šećerom. Ostatak tekućine staviti kuhati pa kad zavrije ukuhati razmućeni gustin. Krema se relativno brzo zgusne te ju nije potrebno dugo kuhati, cca. 2-3 min.
Kuhanu kremu podijeliti na dva dijela. U jedan dio umiješati natrganu čokoladu i miješati energično da se čokolada otopi a u drugi dio dodati bijelu čokoladu pa također dobro promiješati.
Na dno kalupa za torte složiti piškote umočene u mlijeko ili pettit kekse pa odmah premazati prvo tamnom a potom i bijelom kremom. Možete ako želite stavljati naizmjence pa ćete dobiti mramorni efekt.
Ostaviti tortu na u hladnjaku da se dobro rashladi i uživati u svakom zalogaju. Uz ovaj bi fini desert idealno pasao voćni preljev ili slatko od višanja ili šumskog voća, što ja osobno ovaj put nisam imala prilike isprobati jer se torta prebrzo pojela.
Nema komentara:
Objavi komentar