četvrtak, 17. studenoga 2016.

UŠTIPCI OD MLJEVENOG MESA I KROMPIRA



Sastojci
25 dag mljevenog miješanog mesa
30 dag krumpira
1 glavica luka
2 žlice brašna
pola žličice škrobnog brašna
1-2 žlice sjeckanog peršina
2 žlice sira ribanca
1 žlica Vegete
1 žlica maslaca
2 bjelanjka
1 jaje
ulje
sol, papar

Priprema
1.
Luk i peršin narezati sitno, krumpir skuhati i te pripremiti sve ostale sastojke. Na vruće ulje staviti luk, malo ga posoliti i pirjati dok ne postane staklast pa na njega staviti mljeveno meso. Pirjati mljeveno meso, zatim dodati Vegetu, posoliti i začiniti paprom, promiješati te još samo kratko pirjati.
2.
Skuhani krumpir propasirati pa dodati žumanjak i maslac……
3.
…….a zatim i brašno u kojem je umiješano škrobno brašno.
4.
Posoliti, začiniti paprom, dobro izmiješati te nakon toga tijesto izmijesiti rukom.
5.
Kada se pirjano mljeveno meso ohladi dodati sir ribanac…..
6.
……a zatim i sitno sjeckani peršin pa sve dobro izmiješati.
7.
Ovako pripremljeno pirjano mljeveno meso dodati u zdjelu sa krumpirovim tijestom …….
8.
…..i sve izmiješati kako bi se sastojci sjedinili.
9.
U jednoj posudi izmiješati bjelanjke a u drugu posudu staviti brašno. Sa žlicom vaditi tijesto, uvaljati ga u brašno, zatim u bjelanjke i odložiti na tanjur.

10.
Pripremljene uštipke pržiti u dubokoj masnoći na jednoj strani…..
11.
…..a zatim ih okrenuti, tako da porumene sa svih strana pa ih odložiti ih na kuhinjski papir, radi upijanja viška masnoće.
12.
U međuvremenu pripremiti umak od jogurta: u posudu za miješanje staviti jogurt, dodati mu sitno sjeckani peršin i naribanu koricu limuna te uliti limunov sok, izmiješati i rashladiti u hladnjaku.
13.
Poslužiti pohane uštipke uz umak od jogurta kao predjelo…..
14.
…..ili uz sezonsku salatu kao laganu večeru.

Nema komentara:

Objavi komentar