srijeda, 23. studenoga 2016.
Kokos kocke ( kao Muffine
Ovaj kolač je mmmmmmm….šta da vam kažem, donjela ga je kolegica
Hedvika na posao i svi su bili oduševljeni. Sa njenom dozvolom objavljujem
recept zato što ona nije članica Coolinarike.
Autor: TinaValentina
1h i 30min Jednostavno
Sastojci 10 osobe
Biskvit :
4 jaja
13 kašika šečera
13 kašika brašna
1 dcl ulja
1 dcl mleka
1 kesica pecilni prašak
2 kašike kakao
1 kašika mleka
Napravite biskvitno tjesto i ga
podjelite na dve djela
Fil :
1/2 litra mljeka
5 kašika šečera
3 kašike brašna
200 gr. kokosovog brašna
1 vanilin šečer
Kada zavrije mleko dodate sve sastojke
i izmešajte sve mikserom osim kokosa
kojeg izmešate kašikom
Čokoladna glazura
150 gr. čokolade
2 kašike ulja
Rastopite čokoladu na ulju
Priprema
1. Prvo zagrejte pečnicu na 180 C stepeni. Prvo izmutite jaja prvo belanca a onda dodajte
žumanca, dodajte šečera, i postepeno ostale
sastojke, i tjjesto za biskvit podelite na dva djela.
U prvi deo dodajte 2 kašike kakao i 1 kašiku mljeka. Kalupe lepo namažite sa puno
margarine i stavljajte od braon tijesta debljine kao jedan prst i Ispečete prvi deo samo
do pola, toliko da uhvati koricu i da ne tijesto ne bude tekuće ( dok se peče morate
imati pripremljeni fil ), onda izlijete na biskvit pripremljeni fil,opet u debljini od
jednog prsta) a na fil izlijete drugi deo tjesta za biskvit isto tako u debljini od
jednog prsta ) što znači svaki deo je po 1/4 od visinu kalupa jer zadnji deo mora ostati
malo prazan za da bude mesta da maffini narastu . Onda sve zajedno ispečete do kraja
dok se mafini ( ili tjesto u kvadratnom protvanu) ne odvoji od stranica tepsije.( ili
modele za maffine).
Na kraju na ohlađeno tjesto polijete glazuru od čokolade. Da napomenem da se fil ne
kuha, sam
Pretplati se na:
Objavi komentare (Atom)
Nema komentara:
Objavi komentar