srijeda, 23. studenoga 2016.

Kokos kocke ( kao Muffine




Ovaj kolač je mmmmmmm….šta da vam kažem, donjela ga je kolegica
Hedvika na posao i svi su bili oduševljeni. Sa njenom dozvolom objavljujem
recept zato što ona nije članica Coolinarike.
Autor: TinaValentina
1h i 30min Jednostavno
Sastojci 10 osobe
Biskvit :
4 jaja
13 kašika šečera
13 kašika brašna
1 dcl ulja
1 dcl mleka
1 kesica pecilni prašak
2 kašike kakao
1 kašika mleka
Napravite biskvitno tjesto i ga
podjelite na dve djela
Fil :
1/2 litra mljeka
5 kašika šečera
3 kašike brašna
200 gr. kokosovog brašna
1 vanilin šečer
Kada zavrije mleko dodate sve sastojke
i izmešajte sve mikserom osim kokosa
kojeg izmešate kašikom
Čokoladna glazura
150 gr. čokolade
2 kašike ulja
Rastopite čokoladu na ulju

Priprema
1. Prvo zagrejte pečnicu na 180 C stepeni. Prvo izmutite jaja prvo belanca a onda dodajte
žumanca, dodajte šečera, i postepeno ostale
sastojke, i tjjesto za biskvit podelite na dva djela.
U prvi deo dodajte 2 kašike kakao i 1 kašiku mljeka. Kalupe lepo namažite sa puno
margarine i stavljajte od braon tijesta debljine kao jedan prst i Ispečete prvi deo samo
do pola, toliko da uhvati koricu i da ne tijesto ne bude tekuće ( dok se peče morate
imati pripremljeni fil ), onda izlijete na biskvit pripremljeni fil,opet u debljini od
jednog prsta) a na fil izlijete drugi deo tjesta za biskvit isto tako u debljini od
jednog prsta ) što znači svaki deo je po 1/4 od visinu kalupa jer zadnji deo mora ostati
malo prazan za da bude mesta da maffini narastu . Onda sve zajedno ispečete do kraja



dok se mafini ( ili tjesto u kvadratnom protvanu) ne odvoji od stranica tepsije.( ili
modele za maffine).
Na kraju na ohlađeno tjesto polijete glazuru od čokolade. Da napomenem da se fil ne
kuha, sam

Nema komentara:

Objavi komentar