srijeda, 23. studenoga 2016.

CAROBNE OBLATNE



Za ljubitelje spuzvastih kolacica…

SASTOJCI
• 15 grama zelatine + 1 dcl vode
• 1 dcl vode
• 350 secera
• malo ekstrata od banane
• 100 grama iseckanih vocnih zele bombona
• 1 list oblatne

PRIPREMA
1. 15 grama zelatine potopiti u 1 dcl hladne vode i ostaviti da nabubri.
2. Secer i 1 dcl vode kuvati na laganoj vatri uz stalno mesanje. Kad se pocne dizati bela pena, skinuti sa vatre i umesati pripremljenu zelatinu.
3. Sve prebaciti u odgovarajucu posudu i mutiti mikserom 10-15 minuta sve dok ne postane gusta i sjajna smesa.



4. Dodati ekstrat o banane i umesati naseckane zele-bombone.
5. List oblatne prepoloviti na pola. Polovicu odmah premazati filom i preklopiti drugom polovinom oblatne.
6. Oblatne prekriti salvetom, pritisnuti tezom tacnom i ostaviti da se stegnu.
7. Sutradan oblatne rezati.

Posluživanje
Ovo je recept za pola smese. Za filovanje cele oblatne, uduplajte kolicinu.

Izvor: http://www.coolinarika.com/

Nema komentara:

Objavi komentar