srijeda, 23. studenoga 2016.

KRALJICA JESENI

Sastojci
BISKVIT:
350 g pečene bundeve(turkinja, buternut,muškatna)
225 g brašna+ prašak za pecivo
150 g šećera
4 jaja
pola žličice cimeta
prsohvat soli
KREMA:
2 čaše kiselog vrhnja 20 %(oko 400 g)
300 ml slatkog vrhnja
4-5 žlica šećera u prahu
2-3 mandarine – sok
2 vrečice mljevene želatine Dolcela i 4 žlice vode za pripremu želatine

Priprema
1.
Bundevu ispeči, ohladiti i ispasirati 350 g.
2.
BISKVIT:u posudu staviti bundevu, jaja, šećer, sol i cimet te izmiksati. Dodavati brašno promiješano s praškom za pecivo.
Podijeliti na 2 dijela i peči u limu obloženom papirom za pečenje vel. 20 x 18 cm.
Ja sam pekla u velikom limu vel. 38 x 34 cm. Nakon što se biskvit ohladio prerezala sam na 2 kore.

3.
KREMA:želatinu razmutiti sa par žlica vode i ostaviti da nabubri.
Izraditi slatko vrhnje, dodati kiselo vrhnje i sok od mandarine. Dodati šećer u prahu prema želji – ja nisam jer je slatko vrhnje dalo dovoljno slatkoće.
Želatinu otopiti na laganoj vatri(ne smije provriti!!!) i umiksati u kremu.
4.
Odvojiti 2- 3 žlice kreme.
Na tacnu staviti koru biskvita, premazati i poravnati kremu. Gore staviti drugi biskvit, lagano utisnuti i premazati ostatkom kreme ( one odvojene 2-3 žlice).
Ostaviti u frižider 2 – 3 sata prije rezanja.

Nema komentara:

Objavi komentar