ponedjeljak, 21. studenoga 2016.

KOKOS-KAKAO KOLAČ BEZ GLUTENA I BEZ ŠEĆERA



Ako volite kokos i čokoladu, onda je ovaj kolač za vas. Jako se jednostavno priprema, sočan je i brzo gotov i što je najbitnije, bez glutena i šećera je.

SASTOJCI
BISKVIT
2 jaja
1 zrela banana
1 žličica ekstrakta vanilije
100 g kokosovog brašna

25 g gorkog kakaa (2 žlice)
3 dcl mlijeka
20 g kukuruzne krupice – palente
1 žlica meda
50 g maslaca
1 žličica soda bikarbone

GANACHE ZA PRELJEV
100 g tamne čokolade sa najmanje 70% kakaa
100 ml vrhnja za šlag
kakao_kolac_bez_glutena-jpg

PRIPREMA
Prvo pomiješajte mokre sastojke: jaja, vaniliju, rastopljeni maslac, med i mlijeko.

Bananu vilicom smrvite te i nju umiješajte.



Sa strane pomiješajte suhe sastojke: kokosovo brašno, kakao, soda bikarbonu i palentu i na kraju umiješajte u mokre sastojke.

Za pripremu ove smjese vam ne treba mikser nego je za miješanje dovoljna i pjenjača.

Obložite mali kalup papirom za pečenje – ja sam koristila onaj za kruh ili mramorni kolač – i stavite peći na 180 stpnjeva, 40 minuta.

Pustite da se malo ohladi i prelijte ganache-om.

Ganache pripremite tako da ugrijete vrhnje za šlag da bude vruće i unutra umiješajte komadiće čokolade te miješajte dok se čokolada ne otopi i skroz ne sjedini sa vrhnjem za šlag.

Nakon toga je ganache spreman za preliti kolač.

Nema komentara:

Objavi komentar