četvrtak, 17. studenoga 2016.

Njegovo “veličanstvo”kuglof,sočan,čokoladni biskvit,neobično kokos punjenje.savršena



Sastojci
sastojci
čokoladno biskvitno tijesto
100g. putera/maslaca
100g. Šećera ( kristal)
1 Vanilin šećer Dolcela
100ml. mlijeka
100ml. Slatkog vrhnja Dolcela
50g. otopljene čokolade za kuhanje
2 cijela jaja
1 žumanjak
150g. Pšenično glatko brašno Podravka
1 Prašak za pecivo Docela
punjenje za čokoladni kuglof
100g. Kokosovog brašna Dolcela
50g. Šećera ( kristal)
150ml. Slatkog vrhnja Dolcela
1 bjelanjak -čvrsti snijeg
1-2 ravne žlice Gussnela Dolcela (gustina)

Priprema
1.
za čokoladni biskvit potrebno je,maslac,sobne temperature pjenasto umutite sa šećerom i vanilin šećerom.lagano dodajte,jedno,po jedno jaje,brašno pomiješajte sa praškom za pecivo,nastavite mutiti i dodajte čokoladu, mlijeko.i slatko vrhnje.
2.
za punjenje kuglofa pripremite,pomiješajte kokos,sa šećerom i gustinom,dodajte slatko vrhnje,bjelanjak,i sve dobro promiješajte.
3.
kalup za kuglof namažite maslacem,pa lagano izlijte polovicu tijesta,preko stavite punjenje od kokosa i prelijte ostatkom čokoladnog tijesta.pecite na 180 stupnjeva 25-30 minuta.
4.
još jedan spremljen za moje jučerašnje goste iz Dalmacije
Posluživanje
topli kuglof pospite kokosom ili za svečanije prigode možete ga preliti čokoladnom glazurom,po okusu i lijepom mirisu podsjeća me na bounty čokoladice..

Nema komentara:

Objavi komentar