petak, 11. studenoga 2016.

JAFFA- JEDNOSTAVNO SE SPREMA

Malo je onih koji nisu probali Jaffu. Jos manje onih koji ne uzivaju u kombinaciji narandze i cokolade. Stoga, evo jedan recept koji neodoljivo podseca na originalni, ukraden direktno iz mamine sveske prepune kulinarskih mudrosti. 🙂

SASTOJCI
Za koru
• 2 x 1 jaje
• 2 x 12 zlica secera
• 2 x 12 zlica ulja
• 2 x 12 zlica mleka
• 2 x 12 zlica brasna
• 2 x 1/2 praska za pecivo

Za fil
• 200 ml vode
• 200 gr. secera
• 1 narandza – zamrznuta, pa izrendana
• 4 zlice marmelade od kajsije

Za glazuru od cokolade
• 1 zlica margarina
• 150 gr. cokolade za kuvanje
• malo mleka

PRIPREMA
Umutiti mikserom jaje i secer, dodati ostale sastojke jedan po jedan redom: ulje, mleko, brasno i na kraju prasak za pecivo. Umutiti i presuti u pouljen i pobrasnjen pleh. Ispeci 2 kore.
Prokuvati vodu sa secerom dok se sve ne istopi i nakon toga dodati jednu izmrvljenu koru i narendanu narandzu.
Za glazuru je potrebno prvo istopiti margarin sa cokoladom i nakon toga postepeno dodavati hladno mleko.
Ako volite da se cokolada lomi, stavite manje mleka a vise cokolade. Ako volite da bude kao preliv i da se topi – obrnuto.
Na kraju sredjujemo slojeve. Prvo kora, zatim je premazemo marmeladom, stavimo fil i na kraju glazura od cokolade.

Izvor: https://www.coolinarika.com

Nema komentara:

Objavi komentar