Ako Vam ne ide od ruke razvlačenje kora, jednostavno rešenje jeste kupovanje istih, međutim nikad to nije to, bar za mene… Evo jedne divne, kombinovane savijace, za koju verujem da će vas osvojiti brzinom i jednostavnošću pripreme, a potom i ukusom….
SASTOJCI
KORE
1/2 kg kupovnih kora
FIL I
3 jaja
1 vanilin šećer
22 kašike šećera
22 kašike mleka
22 kašike ulja
22 kašike brašna ( ravnih )
1 prašak za pecivo
FIL II
4 veće jabuke
1 kesica cimeta
PRIPREMA
1.
Odvojiti kore dve po dve.
2.
Umutiti jaja sa šećerom, pa dodati ulje i mleko, sjediniti.
3.
Dodati brašno sa praškom za pecivo, smesi od jaja i sjediniti smesu ponovo.
4.
Jabuke oguliti tek kada pripremite ovaj prvi fil, da ne bi pocrnile, i pustile vodu kad se izrendaju.
5.
Jabuke izrendati i pomešati sa cimetom.
6.
Filovati na sledeći način: staviti prvu koru i premazati prvim filom, tj. smesom od jaja i brašna.
7.
Preko nje staviti drugu koru, i premazati i nju smesom od jaja i brašna.
8.
Rasporediti jabuke na jednoj strani i uviti filovane kore u rolat.
9.
Postupak ponavljati dok ne potrošite sav fil od jaja i brašna.
10.
Rolate premazati uljem i peći na 200 C, dok ne porumene.
11.
Pečene posuti šećerom u prahu i seći kad se ohladi.
Nema komentara:
Objavi komentar