četvrtak, 3. studenoga 2016.

BRZE I UKUSNE: ĆUFTE OD PILETINE



Za toplije vrijeme uvijek je bolje pripremati laganija jela. Za danas predlažemo ćufte, i to pileće. Brze, lagane, jednostavne pileće ćufte možete pripremiti za samo pola sata.
SASTOJCI
450 g mljevenog pilećeg mesa 1 jaje
3 kašike peršuna
2 kašika sosa od paradajza
bijeli luk
1/4 šolje mlijeka
pola kašičice soli
pola kašičice bibera
70 g parmezana
1/4 šolje + 2 kašike prezli
1 kašika maslinovog ulja
pola kašike balzamiko sirćeta
pola kašičice šećera
PRIPREMA
Zagrijte rernu na 150 stepeni. U većoj posudi pomiješajte jaje, peršun, 1 kašiku paradajz sosa, bijeli luk, mlijeko, so i biber. Dodajte smjesi mljeveno meso, parmezan i prezle. Rukama dobro promiješajte smjesu da se sastojci povežu. Od smjese pravite ćuftice i redajte na pleh za pečenje.

Pomiješajte kašiku paradajz sosa, maslinovog ulja, šećer i sirće, pa dobivenim prelivom namažite ćufte. Pecite ćufte u zagrijanoj rerni oko 30 minuta, a zatim izvadite iz rerne, sačekajte da se ohlade i poslužite uz pire krompir ili tjesteninu.

Izvor: Radiosarajevo.ba

Nema komentara:

Objavi komentar