četvrtak, 23. lipnja 2016.

Isprepleteni kolač od čokolade, nešto divno i ukusno



Sastojci
400g brašna
1 puding od vanilije Dolcela
100g maslaca sobne temperature
0,5 dcl mlačnog mlijeka
2 kom. jaja
20g kvasa
2 kašike šećera
malo soli
300g čokolada koju najviše volite
Priprema
Od navedenih sastojaka umjesimo tjesto, koje pokriveno ostavimo da naraste.

Kad je tjesto nataslo, razvaljamo ga na pobrašnjenoj radnoj površini. Širina tjesta neka bude za približno 3 čokolade, i za jedno tri centimetra duže od čokolade. Ako je potrebno, obrežemo krajeve tjesta.



Na sredinu položimo čokoladu, i zareženo sa obadvije strane trakice. Trakice neka budu široke kao kockica od čokolade.

Prepletamo trakice preko čokolade, izmjenično sa lijeve pa sa desne strane.

Kad je čokolada ovijena u tjesto, premažemo je sladkim vrhnjem ili rastopljenim maslacem. Prenesemo čokoladu u odgovarajući pekač.

Upalimo rernu na 200 stepeni. Dok se rerna ugrije, tjesto je baš dovoljno naraslo, da možemo da ga damo da se peče.

Nema komentara:

Objavi komentar