ponedjeljak, 27. lipnja 2016.

TORTA KRALJICA





Sastojci
BISKVIT
5 kom jaja
100 gr čokolade za kuhanje
2 žlice oštrog brašna
1 žličica praška za pecivo Dolcela
100 gr maslaca ili margarina
100 gr kristal šečera
100 gr mljevenih lješnjaka ili oraha
2 kom vanili šečera Dolcela
KREMA
1 kutija krema za torte Dolcela
3,5 dcl mlijeka
110 gr maslaca ili margarina
150 gr čokolade za kuhanje
GLAZURA
100 gr čokolade za kuhanje
2 žlice tople vode
2 žlice ulja
60 gr maslaca ili margarina
Priprema
BISKVIT: Odvojiti bjelanjke i umutiti čvrsti snijeg. Žumanjke pjenasto umutiti sa šečerom i vanili šečerom, lješnjacima ili orasima, otopljenom čokoladom, brašnom, pecilnim praškom. Pjenasto umutiti maslac – margerin i dodati u smjesu. Na kraju dodati snijeg i rukom izmiješati da ne padne.
OBAVEZNO TIM REDOM. Podijeliti smjesu na tri dijela i peći jednu po jednu koru u zagrijanoj pećnici na 180 ° 10-12 minuta Može se i cijela količina peći u jednom velikom protvanu pa rezati na tri trake. KREMA: Umutiti kremu u hladno mlijeko, dodati 100 grama omekšale čokolade i maslac pa sve zajedno smiksati. Na kraju dodati još 50 gr čokolade isjeckane na komadiće. Premazati preko ohlađenih kora. GLAZURA: Sastojke zajedno otopiti na pari dok se ne sjedine. Ostaviti kojuminutu da se masa malo ohladi i preliti preko torte

izvor:www coolinarika.com

Nema komentara:

Objavi komentar