nedjelja, 26. lipnja 2016.
TIKVICE POHOVANE U RERNI
krckave i ne napiju se ulja, a bogami..mnogo manje stojim kraj sporeta
Sastojci
tikvice (kolicina po zelji)
brasno
jaja
prezle
oko 1/2 dcl ulja
so, kolicina po zelji
Priprema
1.
Tikvice pripremiti kao i za obicno pohovanje, oljustiti, iseci na tanke ploskice, posoliti i ostaviti da puste vodu. Ocediti ih i uvaljati ih u brasno, jaja, prezle. Redjati ih u pleh koji ste blago premazali, cetkicom, uljem, odmah redjati tikvice i na svaku naneti po dve,
tri kapi ulja, koliko spadne sa cetkice. Staviti ih u ugrejanu rernu, na 170 stepeni. Nemojte ih puno prevrtati, ostavite ih da se uhvati korica, samo preokrenite i ostavite ih da se dopeku. To je sve, jako jednostavno i ukusno, narocito zato sto zadrzavaju onu krckavost :).
2.
Patldzan je jos lepsi, ovako pohovan, od tikvica..normalno, moze i bez sira
Pretplati se na:
Objavi komentare (Atom)
Nema komentara:
Objavi komentar