srijeda, 29. lipnja 2016.

TIKVICE VOLIM U SVIM VARIJANTAMA ALI OVE SU NAJBOLJE


Sastojci
5-6 manjih tikvica
1 glavica crvenog luka

0,5 kg mješanog mljevenog mesa
lovorov list
koncentrat rajčice
sol
papar
češnjak u prahu
20 dkg sir gauda (ili neki drugi sir po želji)



Priprema
1.
Nasjeckati crveni luk i propržiti na ulju, te na to dodati mljeveno meso, lovor i začine.
Dinstati oko pola sata uz podljevanje vodom po potrebi.
2.
Za to vrijeme pripemite tikvice. Dobro ih operite, prerežite uzduž te izdubite malom žličicom.
3.

Meso tikvice koje ste izdubili staviti u lonac s mljevenim mesom da omekša.
4.
Pri kraju dodati par žlica koncentrata od rajčice.
5.
Puniti tikvice tako pripremljenim nadjevom te posipati naribanim sirom.
Zapeći u pećnici na 180C oko 40 min


Nema komentara:

Objavi komentar