SASTOJCI
• 2 case od jogurta brasna
• 1 casa od jogurta secera
• 1 puna kasicica sode bikarbone
• 4 pune kasike pekmeza
• 2 case od jogurta brasna
• 1 casa od jogurta secera
• 1 puna kasicica sode bikarbone
• 4 pune kasike pekmeza
• malo vise od pola case ulja
• malo vise od pola case vode
• 500 g visanja
• 2 kesice pudinga od vanile
• 10 kasike secera
• 1 l vode
• cokolada ili slag za ukrasavanje
• malo vise od pola case vode
• 500 g visanja
• 2 kesice pudinga od vanile
• 10 kasike secera
• 1 l vode
• cokolada ili slag za ukrasavanje
PRIPREMA
Izmesati brasno, secer i sodu bikarbonu.
Posebno izmesati pekmez sa uljem i vodom, pa sjediniti sa praskastim sastojcima.
Dobro izmesati i izliti u podmazan pleh.
Staviti pleh u hladnu rernu pa je ukljuciti na 200 stepeni i ispeci koru.
Ako su visnje iz zamrzivaca, dobro ih ocediti i iseckati pa ih sa 2 pudinga od vanile i 10 kasika secera skuvati u 1l vode.
Vreo krem sipati preko malo prohladjene kore, koju ste prethodno premazali džemom u tankom sloju, poravnati fil špatulom i ohladiti.
Kolac mozete premazati slagom ili cokoladom, po volji.
Izmesati brasno, secer i sodu bikarbonu.
Posebno izmesati pekmez sa uljem i vodom, pa sjediniti sa praskastim sastojcima.
Dobro izmesati i izliti u podmazan pleh.
Staviti pleh u hladnu rernu pa je ukljuciti na 200 stepeni i ispeci koru.
Ako su visnje iz zamrzivaca, dobro ih ocediti i iseckati pa ih sa 2 pudinga od vanile i 10 kasika secera skuvati u 1l vode.
Vreo krem sipati preko malo prohladjene kore, koju ste prethodno premazali džemom u tankom sloju, poravnati fil špatulom i ohladiti.
Kolac mozete premazati slagom ili cokoladom, po volji.
Izvor: https://www.coolinarika.com/
Nema komentara:
Objavi komentar