Obicno pomislimo na slatke kolacice kad se spomenu minjoni, ovoga puta su u slanoj varijanti kao zanimljivo posluzenje za rodjendane, tulume, druzenja…
SASTOJCI
ZA KORE
100 g margarina
100 g brasna
1/2 l mleka
6 jaja
malo soli
SASTOJCI
ZA KORE
100 g margarina
100 g brasna
1/2 l mleka
6 jaja
malo soli
ZA FIL
300 g sira
300 g praske sunke
2 dl kiselog vrhnja
2 mala kisela krastavcica
ZA PREMAZIVANJE
200 g krem maslaca ili krem sira
listici persuna za dekoraciju
300 g sira
300 g praske sunke
2 dl kiselog vrhnja
2 mala kisela krastavcica
ZA PREMAZIVANJE
200 g krem maslaca ili krem sira
listici persuna za dekoraciju
PRIPREMA
Na otopljenom margarinu proprziti brasno.
Sipati pazljivo mleko uz stalno mesanje da se ne bi stvorile grudvice.
Skuvati krem, malo posoliti i ostaviti da se ohladi.
Dodavati jedno po jedno zumance i na kraju penu od belanaca.
Sve dobro izmesati i sipati u pleh oblozen masnim papirom.
Peci u prethodno zagrejanoj pecnici na 200 C oko 30 min.
Pecenu i ohladjenu koru preseci na pola tako da dobijemo 2 kore.
Za *fil * iznjeciti sir i pomesati sa sitno seckanom sunkom, krastavcicima i kiselim vrhnjem.
Donju koru premazati filom, staviti preko gornju koru i malo pritisnuti.
Premazati umucenim krem maslacem, iseci na kockice i svaku ukrasiti pufnicom od krem maslaca i listicem persuna.
Cuvati u frizideru do sluzenja.
Na otopljenom margarinu proprziti brasno.
Sipati pazljivo mleko uz stalno mesanje da se ne bi stvorile grudvice.
Skuvati krem, malo posoliti i ostaviti da se ohladi.
Dodavati jedno po jedno zumance i na kraju penu od belanaca.
Sve dobro izmesati i sipati u pleh oblozen masnim papirom.
Peci u prethodno zagrejanoj pecnici na 200 C oko 30 min.
Pecenu i ohladjenu koru preseci na pola tako da dobijemo 2 kore.
Za *fil * iznjeciti sir i pomesati sa sitno seckanom sunkom, krastavcicima i kiselim vrhnjem.
Donju koru premazati filom, staviti preko gornju koru i malo pritisnuti.
Premazati umucenim krem maslacem, iseci na kockice i svaku ukrasiti pufnicom od krem maslaca i listicem persuna.
Cuvati u frizideru do sluzenja.
Posluživanje
Kockice cete lakse iseci ako nafilovane kore pretodno drzite neko vreme na hladnom.
I jos nesto, nemojte se zabrinuti ako se vasa kora za vreme pecenja bude ponasala cudno, kad se ispece sva “brdasca” ce se izjednaciti i nece se posle primecivati.
Kockice cete lakse iseci ako nafilovane kore pretodno drzite neko vreme na hladnom.
I jos nesto, nemojte se zabrinuti ako se vasa kora za vreme pecenja bude ponasala cudno, kad se ispece sva “brdasca” ce se izjednaciti i nece se posle primecivati.
http://www.coolinarika.com/
Nema komentara:
Objavi komentar