petak, 24. lipnja 2016.

NAJLON TORTA USPIJEVA SVAKI PUT





Sastojci
Kora
 7 belanaca
 16 kašika šećera
 1 kašika limunovog soka
Fil
 1 l mleka
 16 kašika šećera



 7 žumanaca
 1 puding sa ukusom vanile
 5 kašika brašna
 3 kašike gustina
 1 margarin
 1 kesica šlag pene
 10 krem bananica
 200 gr čokolade
Za ukrašavanje
 2 kesice šlag pene
 malo kisele vode

Priprema
Kora
Umutiti 7 belanaca sa 16 kašika šećera i kašikom limunovog soka. Peći 45 minuta na 150 stepeni.
Fil
Staviti 700ml mleka da provri sa 16 kašika šećera. U 300ml hladnog mleka umešati žumanca, puding, brašno, gustin pa sipati u vrelo mleko i skuvati kašicu.

Umutiti margarin razmekšan na sobnoj temperaturi. Umutiti 1 šlag sa kiselom vodom. 
Kad se kašica ohladi sjediniti je sa margarinom i šlagom.
Smesu podeliti na dva dela.
Fil 1
U prvu polovinu dodati 200gr otopljene čokolade.
Fil 2
U drugu polovinu dodati seckane krem banane.
Filovati : Kora, fil 1, fil 2, šlag.
Izvor:  www.coolinarika.com

Nema komentara:

Objavi komentar