SASTOJCI
oko 30 kom jestivih korpica
oko 30 kom jestivih korpica
Fil: 1
200 gr badema
150 gr prah šećera
sok od jedne veće pomorandže
200 gr badema
150 gr prah šećera
sok od jedne veće pomorandže
Fil: 2
400 ml mleka
4 kašike kristal šećera
1 kesica pudinga od vanile
125 gr malsaca
2 kašike prah šećera
aroma vanile
400 ml mleka
4 kašike kristal šećera
1 kesica pudinga od vanile
125 gr malsaca
2 kašike prah šećera
aroma vanile
Još
80 gr čokolade
2 kašike ulja
80 gr čokolade
2 kašike ulja
PRIRPEMA
Fino mlevene bademe pomešajte sa prah šećerom, pa dodajte u to postepeno sok od pomorandže. Masu mesite rukama dok ne dobijete finu mekanu masu. Zavisno od toga kakva vam je pomorandža trebaće vam manje ili više soka. Bitno je da dobijete finu ujednačenu masu.
Masu od badema rasporedite na onoliko delova koliko imate korpica. U svaku korpicu na dno stavite masu od badema, pa lagano prstima rasporedite prema ivicama, kao da oblažete korpicu bademom.
Fino mlevene bademe pomešajte sa prah šećerom, pa dodajte u to postepeno sok od pomorandže. Masu mesite rukama dok ne dobijete finu mekanu masu. Zavisno od toga kakva vam je pomorandža trebaće vam manje ili više soka. Bitno je da dobijete finu ujednačenu masu.
Masu od badema rasporedite na onoliko delova koliko imate korpica. U svaku korpicu na dno stavite masu od badema, pa lagano prstima rasporedite prema ivicama, kao da oblažete korpicu bademom.
200 ml mleka i kristal šećer stavite u šerpu i na šporet da provri. U preostalo mleko rastvorite puding, pa kada mleko provri sjedinite sa mlekom. Mešajte dok se masa ne zgusne.
Ostavite da se masa ohladi.
Umutite penasto maslac i prah šećer, pa sjedinite sa ohlađenim filom. Na kraju dodajte aromu vanile.
Dobijenim fil sipajte u veći špric, kao za tulumbe, pa time punite korpice.
Napunjene korpice prelijte čokoladom otopljenom na pari sa dve kašike ulja.
Ostavite da se masa ohladi.
Umutite penasto maslac i prah šećer, pa sjedinite sa ohlađenim filom. Na kraju dodajte aromu vanile.
Dobijenim fil sipajte u veći špric, kao za tulumbe, pa time punite korpice.
Napunjene korpice prelijte čokoladom otopljenom na pari sa dve kašike ulja.
NAPOMENA
* korpice su ukusa kao oblande. Imaju da se kupe u prodavnicama zdrave hrane ili u većim marketima.
* Ovaj kolač možete praviti i u posnoj varijanti, umesto mleka stavite 400 ml vode i 3 kašike biljnog mleka u prahu ili koristite gotovo sojino, palmino ili kokosovo mleko.
POSLUZIVANJE
Kada se korpice ohlade i čokolada stegne, uživajte u njima!
* korpice su ukusa kao oblande. Imaju da se kupe u prodavnicama zdrave hrane ili u većim marketima.
* Ovaj kolač možete praviti i u posnoj varijanti, umesto mleka stavite 400 ml vode i 3 kašike biljnog mleka u prahu ili koristite gotovo sojino, palmino ili kokosovo mleko.
POSLUZIVANJE
Kada se korpice ohlade i čokolada stegne, uživajte u njima!
Izvor:http://www.coolinarika.com/
Nema komentara:
Objavi komentar