Sastojci:
– oko 6oo grama starog hljeba
– 400 ml jogurta
– 400 ml pavlake
– 4 jaja
– 150 grama suvog mesa ili šunke
– 150 grama trapista ili kačkavalja
– so po ukusu.
I još (po želji):
– Susam za posipanje
– dvije male kocke putera (20 grama).
Priprema:
Hljeb isijecite na kockice. U posudu za pečenje stavite malo maslinovog ulja ili putera po dnu pa poredajte polovinu isjeckanog hljeba. Umutite pavlaku, jogurt i jaja, posolite po ukusu i natopite hljeb polovinom fila. Preko fila rasporedite sitno isjeckanu šunku pa rendani kačkavalj.
Ostatak hljeba stavite preko i prelijte ostatkom fila. Pažljivo viljuškom umiješajte fil u hljeb da se lijepo natopi. Ostavite da stoji oko pola sata da bi hljeb upio fil. Pospite susamom i nožem isjeckajte puter po piti. Pecite u zagrijanoj rerni na 200 stepeni, dok ne porumeni.
izvor:najbolji recepti
Nema komentara:
Objavi komentar